Top of the Rock

Thursday, December 11, 2014



Posljednih sam dana pregledavajući Instagram nekoliko puta naletjela na fotografije New Yorka u božićnom ruhu koji u ovo doba godine izgleda, malo je reći, v e l i č a n s t v e n o ! Svakojaki božićni ukrasi, žarulje raznih boja i oblika, okićene Avenije, bajkoviti izlozi, djedice u crvenim odorama, a na jednoj od fotografija veliko božićno drvce tradicionalno postavljeno ispred Rockefeller centra.

Sjećam se da sam još prije nekoliko godina, gledajući film Sam u kući 2 u kojem se u jednoj od scena Kevin (znamo svi koji Kevin:) nađe ispred ogromnog svjetlećeg drvca, ostala očarana istim. Tada nisam mogla ni zamisliti da ću se jednog dana naći upravo na tom mjestu, istina ne ispred božićnog drvca, ali ispred Rockefeller centra čiji će me pogled sa 70-og kata očarati jednako kao nekad, više od 20 metara visoko, božićno drvce.  A ipak, to se ostvarilo i ovaj post počinjem upravo s fotografijama koje smo snimili s vidikovca Top of the Rock, odakle se sa 260 metara visine pruža fascinantan pogled od 360 stupnjeva na cijeli Manhattan. S jedne strane pogled na Empire State Building, s druge na Central Park bili su dovoljan razlog da, unatoč prohladnoj večeri, čekamo zalazak sunca okruženi mnoštvom jednako znatiželjih i nestrpljivih turista.














Iako je pogled na Central Park bio predivan, nismo se mogli zadovoljiti samo pogledom, tako da smo se sljedećih par dana rado šetali zelenom oazom New Yorka. Dugačak 4 kilometra, ovaj urbani park je omiljeno mjesto za opuštanje mnogim Njujorčanima, a njegovoj posebnosti ide u prilog i činjenica da se ubraja u mjesta koja se najčešće pojavljuju u filmovima. Turistima je posebno atraktivno područje ‘Polje jagoda‘ (Strawberry Fields) sa spomen pločom u čast legendarnom Beatlesu Johnu Lennonu. koje je dizajnirala njegova udovica Yoko Ono. Prekoputa Strawberry Fieldsa nalazi se i zgrada Dakota u kojoj je popularni pjevač živio i ispred koje je ubijen.

















Šetajući ulicama New Yorka prema Parku nismo mogli ne zamijetiti muzej Metropolitan (The Metropolitan Museum of Art) ili, kako ga Njujorčani zovu, Met, jedan od najvećih i najposjećenijih muzeja svijeta. Ta predivna zgrada na Petoj aveniji dom je, moglo bi se reći, gotovo cijeloj povijesti čovječanstva. Osim Met-a, na fotografijama ispod možete vidjeti kako izgleda dio kompleksa prestižnog njujorškog sveučilišta Columbia.







Za kraj ovog posta nešto jako slatko, šećer ionako uvijek ide na kraju. U blizini naše njujorške adrese bio je i lanac restorana s kavom i krafnama Dunkin’ Donuts. Nitko sretniji od nas! Kavu nismo probali, ali po njihove krafne smo se svakodnevno vraćali. :)

Do sljedećeg posta, kisses!

You Might Also Like

1 comments

Instagram

Like us on Facebook